hits

januar 2018

Sunnere lørdagssnacks.

Hvis dere er som meg, så savner jeg noe lovlig og godt på lørdagskvelden. Elsker potetgull og tortillachips med dip. Men det er jo ikke like sunt, som det er godt. Derfor har jeg begynt å lage eget med speltlompe, og sunnere dip.

Speltlompechips 

2 porsjoner

4 speltlomper

Olivenolje

Valgfri revet ost(Jeg brukte mozarella)

Salt

Pepper

Del speltlompene opp i 8 små trekanter. Jeg bruker pizzahjul skjæreren. Legg de over på ett brett med bakepapir.

Pensle litt olje på alle sammen, salte og pepre littegranne og sett de inn i midten av ovnen på 200 grader i 8-10 minutter. 

Ta brettet ut og snu alle trekantene..og dryss litt ost over de. Sett i ovnen og la de stå der til osten er gratinert. Hos meg tok det 5 minutter sånn ca, men du må se ann ovnen din, og følge med på de. Går fort til de er brent.  La de avkjøle seg, så de blir sprø.

 

Avacadodip

1 stor moden avacado

ca 1 ss finhakket koriander

Klype salt 

klype pepper

1/2 ts finhakket hvitløk

Noen dråper med lime

Noen dråper med olivenolje

 

Mos alt sammen med en gaffel og ferdig :)

 

 

Hvis du vil ha salsa med tomat, pleier jeg noen ganger å lage det også. Og da gjør jeg følgende.

Sunn og frisk salsa

3 tomater(skjær vekk det våteste)

En kvart agurk

En neve koriander

En kvart rødløk

1/2 ts hvitløk

klype salt

Klype pepper

Noen dråper olivenolje

Noen dråper lime

Hvis du liker det sterkt kan du finhakke en klype med chilli også. Ananas er også godt å finhakke og blande i.

Tomat og agurk skjæres i små terninger. Rødløk, hvitløk og koriander finhakkes. Også blander du alt i sammen. Jeg pleier ikke å bruke stavmikseren, for jeg liker den litt grov i konsistensen(rustikk)

 

Ha en fin dag.

Lise-Marie

 

#sunt #sunnmat #sunn #renmat #nedivekt #oppskrift #kosthold #suntkosthold #sunnsnacks 

 

 

 

En nydelig dag å lage litt hjemmelaget på. sunne rundstykker og granola

Hei.

For en nydelig dag å stå opp til. Gikk meg like godt en halvtimes tur, etter at jeg hadde sendt mini på skolen. Trodde jeg skulle ha en fridag, men når du jobber i helsevesenet kan du fort bli ringt etter. Så da blir det kveldsvakt på meg i dag:)

Idag ville jeg prøve å lage noe godt å spise..så jeg har laget rundstykker med cottage cheese og hjemmelaget granola. Litt skeptisk i og med at jeg hater cottage cheese..men fytti. De ble gode...og osten smaker du ikke i det hele tatt.

Rundstykker

3 dl cottage cheese

2 egg

1 ss solsikkekjerner

1/2 dl vann

 250 gram havregryn

1 ts bakepulver

 

Du blander alt i en bakebolle og bruker stavmikser til å få ut alle klumpene. Legg de på ett bakepapir i 8 små hauger og stek de på 210 grader(varmluft) i ca 15 minutter(følg med på de). Så enkelt og så godt.

Avkjøl de og smør på valgfritt pålegg.

 

Granola 

Granolaen lagde jeg på slump. Så kan ikke si hvilken mengde jeg blandet sammen, men ca en halv vanlig bakebolle ink. alle ingrediensene. 2 bakebrett. Men jeg brukte..

Havregryn

Chia

Mandler

Hasselnøtter

Cashewnøtter

Hasselnøtten

Linfrø

Sesamfrø

Solsikkekjerner

Gresskarkjerner

1 ss kokosolje(smelt sammen med honningen først)

2 ss honning 

3 ts kanel

3 ts kunstig søtning

1 dl vann

Nøttene finhakket jeg, og olje og honning smeltet jeg først.  Bland alle ingrediensene i en bakebolle, hell over oljeblandingen,og rør godt. Legges på bakepapir på ett brett. Sett ovnen på 140 grader og la den stå ca 1 time. rør i blandingen hvert 15 minutt.Pass på at det ikke blir brent/svidd. Avkjøl og spis:)

Kan brukes med melk,i  yoghurt, i smootihe bowls...osv

 

Bilde fra morgenturen min i dag. Soloppgang bak fredriksten festning her i Halden.

 

Ha en fortryllende dag.

Lise-Marie

#suntoggodt #sunnmat #sunn #sunt #nedivekt #hjemmelagetgranola #rundstykker #oppskrift #kosthold #mat #halden

 

 

Folk tror det bare er å skjerpe seg..

Det er så mange fordommer mot overvektige mennesker at jeg blir helt matt. Jeg blir ikke provosert eller sint. Jeg bare rister oppgitt på hodet. Også skjønner jeg ikke hvorfor folk kan mislike andre mennesker fordi de er overvektige. Plager vi dere? Er vi slemme mot dere på noen måte? Synes dere vi ikke er pene å se på kan dere snu hodet den andre veien. Er ikke alle kropper jeg synes er vakre å se på eller. Eller som jeg tenner seksuellt på ..men jeg hater dere ikke for det. Kaller dere ikke sjellsord. Får dere ikke til å føle dere mindre verdt. Blir ikke kvalm av å se på dere. Så jeg tenker rett og slett at det er dere som har ett problem jeg. Ikke jeg. Det er dere som må ha det vondt inne dere. Det er dere som har dårlig selvtillit, som må trykke ned andre på den måten. Nei, folkens. Hjelp eller å løfte hverandre opp og se det beste i hverandre....for det er ikke bare hokus pokus for alle å gå ned i vekt, Det er jo bare å trene og spise mindre sier "fag"folk. Og ja, det er riktig. men først må man jobbe med hodet sitt for å finne årsaken til overspising/trøstespising/spiseforstyrrelsen sin...Så hokus pokus, simbala bim er det ikke noe som heter.

Ellers idag har jeg ikke tatt bilde av maten jeg har spist, men

Frokost idag var en smoothie(av gresk yoghurt, blåbær, bringebær og litt honning),

Mellommåltid var 2 speltlomper med pålegg(brie)

Lunsj en salat(med pesto,løk, feta, egg ost, oliven)  

Middag var goulashsuppe med grov ristet brødskive med fersk hvitløk og smør. Små måltider. spiser kun til jeg begynner å bli mett nå..og prøver å spise sakte.

Tenkte å gå en tur senere, men spørs om  jeg ikke snør bort. Pokker til snøing ute a. 

 

Ha en fin kveld.

Lise-Marie

 

En ny retning på kostholdet mitt..

Hei😊

Når jeg våkner her en dag var jeg så lei, lei fett, lei av å vær konstant mett, lei av å ikke ha matlyst og lei av å ikke ha lyst på noe. Ble kvalm av å tenke maten jeg kunne spise. Så måtte tenke litt angående kostholdet mitt og har nå satt en ny kurs kostholdsmessig.  Kan si nå at ett lavkarbokosthold er noe jeg ikke kan leve på resten av livet. og jeg har rett og  bestemt meg for at litt frukt er greit, havregryn er greit og speltlomper er innafor. Skal prøve å spise det jeg veit at kroppen min vil ha og har godt av. Jeg skal forsatt ikke fråtse i raske karbohydrater, sukker og  hvitt mel. Men ska unne meg ett pizzastykke og en fullkorn lefse i ny og ne. Men hverdagsmaten skal bestå av bær, smoothie bowls, speltlomper, gresk yoghurt, søtpotet,  naturelle nøtter, litt frukt, fullkorn, rent kjøtt, fisk....og masse grønnsaker. Ska spise til jeg blir mett og ferdig med det....og ikke telle kalorier og kjenne på kroppen min når den har det bra, og når magen har det bra. ved siden av skalbjeg ta tranen min😊 Skal prøve å få gått turer, spinning en gang i uka og gått på ski...når det er snø. Etterhvert er planen å begynne på treningssenter .

En dag nå vil se sånn ut:

Frokost: gresk yoghurt, smoothie bowl, havregryn, forsatt chia, proteinrunstykker med cottage cheese eller speltlonoer med pålegg.

Lunsj: Salat, cottage cheese rundstykker med pålegg eller gresk yoghurt med bær, nøtter og frukt, fullkornslefse med avacado, spinat og skinke.

Middag: Fisk eller kjøtt med grønnsaker, grønnsakspasta, villris/fullkornsris, bønner eller søtpotet i forskjellige former. 

Kvelds: Oppskjært frukt/grønt. (Noe enkelt før leggetid)

Idag ser kostholdet mitt sånn ut.

Frokost..min første smoothiebowl..lover å bli flinkere til å ta fine bilder etterhvert😊

Lunsj.. lompe med pålegg.

Kveldsmat til jobb....Salat med Ost og Mozarella og hjemmelagde krutonger av proteinbrød

Noe å knaske på i mellom hvis sulten

Og dette virker veldig greit og fristende foreløpig. Har fortsatt energi og er glad og fornøyd. Har gått ned 5 kg på lavkarbo siden 2 januar og de merkes faktisk god på kroppen. Bursdagen min nærmer(min ellevte  29 års dag😂)seg og da har jeg tenkt å ønske meg nye joggesko. pga overpronasjon trives de best i Asics kayano. Har Slitt ut ett par og det andre har jeg på jobb. Har bestillt meg ny skibukse og ny treningsbukse for å booste motivasjonen min til å bevege meg og trene fremover.

Håper du fortatt vil følge meg. Skal fortatt legge ut gode oppskrifter og bilder av maten min. En del kan nok også spises på lavkarbo.  Kommer nok treningsbilder etterhvert også. Og resultater på hvordan dette går og hvordan kroppen min har det.

Da må jeg snart ordne meg til kveldsvakt.

Ha en nydelig søndag.

Lise-Marie

Svinekjøtt med sursøt saus. ( lavkarbo)

Jeg så lyst på sursøt saus i går og etter å ha googlet litt og  vridd og vrengt de små grå. Lagde jeg en som var Kjempegod. Både mann og barn likte den veldig. Og ble så GLAD, før den var så lik den man får på kinarestauranter😊

Sursøt saus

1 hvitløksfedd(finhakket)

1 løk

1 Grønn paprika

2 gulrøtter

3 dl vann

1/2 hønsebujong

3 ss tomatpure

4 ss soyasaus

3 ss risedikk

2 ts malt ingefær

4 ts søtnng (Se ann hvilken type du har, så prøv deg frem litt etter litt)

1 liten boks vannkastanjer.

Ta litt olje i en kjele, legg opp i hvitløk og løk, surr det i ett par minutter. legg oppi paprika og gulrot og la det surre ett par minutter. hell oppi vann med buljong og la det koke opp. Hell oppi tomatpure, soyasaus, risedikk, ingefær og søtning. La det småputre i da 10 minutter. legg oppi godt avrent vannkastanjer.

Stek 500 gram svinekjøtt. pepre litt og legg det i sausen.la det stå på svak varme og kose seg litt. 

Mann og barn fikk nudler ved siden av og jeg hadde rett og slett bare lyst på agurk...som jeg lagde spiraler av selvfølgelig..👍😁

La noen clementinbåter i sausen på slutten.

Ha en fin Onsdag

Lise-Marie❤

 

#lavkarbo #lchf #oppskrifter #nedivekt #kosthold #suntoggodt #sunnere

Ski, støl og spinatsuppe:)

 

Hei <3

Prøvde meg på skitur i går...og dæven...det kjenner jeg i dag. er støl i hendene(synes jeg kjenner antydninger til træler), håndledd, rompa, hofter og lår. Er tilogmed støl oppe på foten. Hvordan går det ann? Det var virkelig Johaug og Bjørgen i farta i går. Vi fant oss det stedet som var flatest mulig(med minst mulig bakker) og gikk frem og tilbake..*ler*  Vi lå å kava i de små bakkene vi fant og fikk full panikk bare det var en bitteliten nedoverbake. Og så koselig andre skiløpere er når de ser oss amatører som prøver oss på ski etter 28 år. Trodde folk skulle hyle løype og bare suse forbi oss og riste på hodet i oppgitthet, men de stoppet opp og veksla ett par hyggelige ord med oss(de kom fint forbi, så vi sto ikke i veien*ler*)  Men som sagt øvelse gjør mester, så dette skal jeg gjøre mye mer av. Og jeg skjønner at man lett kan bli avhengig. Neste år satser jeg på tour de ski :)  If I cant beat the winter, I will join it!

 

Og tilbake til lunsjen idag. den ble Veldig mettende. Kom på at jeg har mye frossen spinat i fryseren, og det må jo kunne brukes til noe. Så da lagde jeg en enkel spinatsuppe til lunsj i dag...

 

Spinatsuppe med egg.

2 porsjoner

6 dl vann

1/2  grønnsaksbuljong

ca 300 gr. frossen spinat

1/2 fedd hvitløk(finhakket)

1 liten løk(finhakket)

2 ts garam masala krydder

2 dl kremfløte

2 hardkokte egg

1/2 pk bacon

Salt og pepper etter behov. Litt mindre salt pga baconet og buljongen.

Først tar du olje i en liten kjele, når den har blitt varm legger du oppi finhakket hvitløk og løk og bruner det lett, til det er mykt. Hell oppi vann og buljong og la det koke opp. Legg oppi spinaten, garam masala og litt pepper.

La det putre en 20 minutters tid. I mens kan du koke egg og steke baconet i små strimler.

Etter ca 20 minutter kan du helle oppi fløte og legg i det stekte baconet. La det putre i ca 10 minutter til og smak til med salt og pepper hvis behov. Legg opp på en dyp tallerken. Og pynt med kokt egg på toppen.

 

Ha en fin og snørik dag:)

Lise-Marie

 

 

#lavkarbo #nedivekt #lchf #oppskrifter #oppskrift #suntoggodt #kosthold #sunnere

 

 

 

 

 

Enkel middag og chiagrøt

 

I går var en dag som gikk i ett igjen og da ble det rett og slett osterundstykke som jeg lagde på lørdag med karbonade(ferdig kjøpt med mest mulig kjøtt i), ost og salat. Fikk en følelse av å spise hamburger. Og godt var det.

Chia❤

Men ellers noe jeg ELSKER som er så enkelt og godt og deg føler jeg spiser dessert til frokost er Chiagrøt. Lages kvelden før og kan varieres i det uendelige.

Oppkrift

1 boks kokosmelk

3 ss chiafrø

1 ts søtning(kommer ann på hvor søtt du liker det og hvilken type søtning du har)

 

Kan også blande frøene i kesam, eller gresk/tyrkisk yoghurt.

Blandes sammen i en boks kvelden før og settes i kjøleskapet natta over. De sier visst at chia er supersunt..men det kan ikke jeg svare på. Men uansett synes jeg det er så godt og mettende. Sunt eller ikke.

Som variasjon kan man raspe mørk sjokolade, ta opp i noen teskjeer rå kakaopulver, frosne bær, frø, ferske bær, sukkerfritt syltetøy, hjemmelagd nøttesmør, frukt , honning og naturell nøtter. Har tom tatt litt linfrø og blandet i noen ganger.  Du kan blande inn pisker krem, så du får litt fluffy mousse.  Er som sagt bare fantasien som setter grenser.😊

Ha en fin dag

Lise-Marie❤

#chia #lavkarbo #lchf #oppskrift #nedivekt #suntoggodt #livstilsendring 

Brennende kjærlighet (lavkarbostyle)

Igår kom jeg på en gammel god  slager jeg ikke har spist på en mange år. Og hva må man gjøre når man går på lavkarbo? jo, lavkarbofiserer den. Så da gjorde jeg det da😊

 

Blomkålmos

1 stort blomkålhode

salt til vannet for å koke blomkål i.

2 ss smør

0,5 dl kremfløte

1 ss kremost med hvitløk

1 dl revet ost

2 pk bacon

2-3  champignoner

1 løk

litt gressløk til pynt.

salt og pepper etter smak og behag.

 

Begynn med å dele blomkålen i buketter og legg de i en kjele med vann og salt. Kok blomkålen mør.

Mens den koker, kan du sprøsteke bacon(jeg liker baconen litt mykt) og champignon. og løken myk og litt brun.

Hell blomkålen i en sil når den er ferdig, så alt vannet renner av. legg den tilbake i kjelen eller noe annet du kan bruke stavmikser i.  Hell over fløte og smør. Bruk stavmikseren til å lage mos/pure. Bland i Ost og smøreost i til slutt. Smak til med salt og pepper, og litt gressløk på toppen. Veldig enkelt og godt:)

 

Ha en strålende mandag.

Lise-Marie

 

#lavkarbo #lchf #oppskrifter #nedivekt #kosthold #suntoggodt

 

Lavkarbopizza.

 

Pizzabunn

4 ss fiberhusk

4 ts bakepulver

4 egg

7 dl revet ost

6 ss majones

2 ts tørket oregano 

litt salt

Bland alt i sammen i en bolle og spre der utover en langpanne med bakepapir med slikkepotten din. Ta ett annet bakepapir og smør med olje. legg over med den smurte siden ned og klem flatt utover. Stekes i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 minutter.

Legg på valgfritt fyll. Jeg hadde på: Biff, paprika, skinke, champignon, pepperoni, tomatsaus(jeg kjøpte den ferdig idag med minst karbo jeg fant) oregano og revet ost.

Biffkjøttet og champignon stekte jeg litt i stekepanna først med hvitløkskrydder, salt og pepper.

Stekte den på 250 grader i ca 15 minutter(kommer ann på hvordan ovn du har) 😊

Ha en strålende søndag

Lise-Marie❤

 

#lavkarbo #lchf #nedivekt #oppskrifter #kosthold #suntoggodt 

Rundstykker (lavkarbo/lchf)

Disse er veldig gode med pålegg på. Ikke sånn veldig eggsmak. Denne oppskrifta er til 6 stk. Spiste 2 og jeg ble ordentlig skikkelig mett, så de er mektige 😊👍

2 ss fiberhusk

2 ss sesamfrø

1 ss finhakket gresskarkjerner

2 ts bakepulver

1 ss linfrø

2 egg

3, 5 dl revet ost.( Jeg brukte Norvegia.. men skal bruke Jarlsberg neste gang, for litt mer smak)

3 ss majones

Bittelittegranne salt.

Bland alt sammen i en bakebolle, la det stå i 5 minutter for at fiberhusken skal få svelle litt. Bruk en skje og legg 6 små topper på ett brett og stek de i ca 15 minutter på 200 grader.

Ha en fin lørdag.

Lise-marie

#lavkarbo #lchf #suntoggodt #kosthold #nedivekt #oppskrifter 

Biff med enkel blåmuggostsaus og stekte grønnsaker.

 

Enkel blåmuggost saus

3 porsjoner

 

3 dl kremfløte 

2 ss creme fraiche 

50 gr blåmuggost( Jeg brukte danablue classic)

1/2 oksebuljongterning

Hell fløte, creme fraiche og buljongenterningen i en liten kjele. Varm på svak varme til buljongen er oppløst. smuldre osten i småbiter og legg i kjelen. kok opp og la det småputre noen minutter.

 

Biff steker du sånn du liker den best. Jeg liker den vanligvis medium, men denne var så tynn at den ble gjenomstekt. Denne sausen kan jeg tenke meg er god til Kylling også.

 

 

Jeg har voksbønner, champignon og paprika som tilbehør. Grønnsakene steker du i olje og finhakket hvitløk. ca 1/2 fedd. til de er myke. Champignon steker jeg først i en tørr panne til de er brune, før jeg legger i resten av grønnsakene.

 

 

Ha en fin helg.

Lise-Marie❤

#lavkarbo #lchf #nedivekt #sunnmat #suntoggodt #kosthold #livstilsendring #oppskrifter #matblogg 

Tunfisksalat på proteinbrød og middag.

Go kveld i stugu😊

Vekta og jeg er fortsatt venner og det liker jeg godt. Har alltid hatt ett hatforhold til den firkanta kalde støvsamleren på badet(sikker på at han ler rått og onskapsfullt bak ryggem min) Merker også  at jeg i mer aktivitet/bevegelse  om dagen, og det kjennes på kroppen..en superdeilig følelser. Så alt i alt går dette i riktig retning❤ 

Siden jeg et i ett så godt humør ikveld, slenger jeg sammen en god tunfisksalat med majones. og en bitteliten bit med mørk sjokolade. Har hørt man skal unne seg en liten belønning når man har gått ned litt😊

Frisk og enkel tunfisksalat til en skive.

85 g tunfisk(hell ut olja/vannet)

1 ss majones

1 ts rømme

1/2 liten vårløk(finhakket)

1 kvart liten rødløk(finhakket)

bittelitt litt salt og pepper.

Bland alt sammen  og ferdig. Pynt med valgfri garnityr 😊 

 

 

Middagen i dag var squashpasta, stekt i olje, med hvitløk, salt og pepper, drysset revet ost over og kjøttsaus over.

Og jeg må si at sausen er ferdigkjøpt. Med barn, skole og jobb kan man ikke være supermamma/dame hver dag..holder med annenhver dag😁

 

Ha en fin natt. Sove godt.

Lise-Marie❤

 

#lavkarbo #lchf #sunt #nedivekt #sunnmat #oppskrift 

Skivarsel fra ei kløne.

Idag har jeg fått meg ski..!! Har ikke stått på ski siden jeg var 11-12 år. Så dette blir jo Morro. Får flashback til skoleturer på ski som jeg satt meg ned i bakkene, før jeg var livredd for å falle. Håper jeg har blitt tøffere med årene.  Men dette skal gå bra også er det jo god Trim.  Er du oppi lysløypa i Halden de kommende dagene, så se opp og unnskyld på forhånd for farta, klønetheten og evt for at det  blir kø bak meg..og hvis jeg evt. legger meg ned i bakkene ennå😊

Ellers så føler jeg at jeg har bra med energi, magen er rolig og huden føles ikke så tørr lenger...men ånden, den kjennes grusom ut. Tygger tyggis for harde livet...hele dagen. Stakkars dere rundt meg..unnskyld❤

Idag skal jeg ikke lage meg middag..skal jobbe kveldsvakt og vurderer å bestille meg en kebabsalat. Frokosten/lunsj ble en lavkarboburger fra Max. Har også kjøpt meg noe idag med 4,5 karb pr. 100 g Propudding heter den.. Sikkert ikke helt innafor..men tar sjansen og smake på en sånn i dag😊

Noen som har smakt disse?

Ellers så ønsker jeg alle en fin kveld

Lise-Marie❤

Gratinert falukorv med pesto.

 

1 stk falukorv(finn en med lavt karboinnhold)

1 tomat skjært i tynne skiver og del de i 2.

Pesto

Ost til gratinering. Ca 100 g.

Del pølsa i skiver, men ikke skjær helt igjenom, legg en halv tomatskive i ca hver tredje skive. Smør pesto over og strø ost over. Legges i en ildfast form og sett inn en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 -40 minutter...eller til osten er gratinert.

 

Pesto

1 neve fersk basilikum

1 ss  pinjekjerner

1/2 lite hvitløksfedd           

1 ss parmesan 

Olivenolje til riktig konsistens

Litt salt og pepper etter smak og behag

Kjør alt sammen i en blender. Oljen tar jeg litt og litt oppi så den ikke blir alt for tynn.

 

Idag serverte jeg med broccoligrateng  rester fra i går. Men dette smaker veldig godt med blomkålmos også..som jeg skal lage en annen dag. Da kommer oppskriften på den😊

 

Ha en fortryllende aften

Lise-Marie

 

 

#lavkarbo #sunn #lchf #nedivekt

Kyllinglår med urtesmør og broccoligrateng

I dag juksa me litt. Kjøpte ferdig kyllinglår med urtesmør på Rema  så jeg lagde det ikke selv...fyy meg, men så deilig sånn midt i tidsklemma.

Men utrolig lett å lage urtesmør. Bare litt romtemperert smør, friske urter eller tørka av de du liker best. Bittelitt salt og pepper og noe dråper sitron . bland alt i sammen og rull det inn i en liten pølse i folie. Sett i kjøleskapet.

Husk og salte og peppre kyllinlåret og stek det på 200 grader i ca 30 minutter i en forvarmet ovn.

 

Broccoligrateng 

1 sto broccoli i buketter

1, 5 dl kremfløte

1 ss creme fraiche 

2 ss hvitløksost

1 lite hvitløksfedd

1 ss revet ost.

Salt og pepper etter smak

revet ost til gratinering

 

Fres hvitløk i en kjele med lit olje. Hell opp fløte, creme fraiche, hvitøksost og 1 ss revet ost. salte og pepre. legg broccoli i en ildfast liten form og hell fløteblandingen over. Dryss  revet ost over og sett i ovnen i ca 20-30 minutter på 200 grader.

 

 

Ha en fin kveld

Lise-Marie❤

#lavkarbo #nedivekt #sunnmat #lchf #oppskrifter

Hvordan har kroppen min det etter 13 dager på lavkarbo?

Jeg følte skikkelig dragning mot vekta som står der ensom og forlatt og roper Liiise. klarte ikke å motstå den idag. Jeg skulle jo ikke veie meg..men så er det meg og den viljestyrken da. Ikke min sterkeste side, for å si det sånn. Og idag var vi venner faktisk..gode vekta mi❤ Har spist lavkarbo i 13 dager nå og resultatet er: 

  1. Bedre humør/gladere

2. Mye mindre vondter i kroppen

3. Mer energi 

4. Mye mindre søtsug

5. Ikke hatt ordentlig migrene

6. Ikke noe vondt i magen.

7. Finere hud.

Og at kropp og sjel har det bra, er viktigere for meg enn noen kg ned. Vil ikke dele hvor nye jeg har gått ned med dere helt ennå😊

Jeg har ikke laget noe mat idag desverre,. Spist ute og spist rester etter i går, men kommer sterke tilbake i morgen med  en oppskrift på noe godt😊

 

Ha en fin natt og sov godt..sweet dreams.

Lise-Marie

#lavkarbo #nedivekt #sunnmat #lchf

Sashimi med ponzusaus og mangosalat.(litt mer enn moderat lavkarbo) og en bitteliten cheatday.

Idag skal jeg ha nesten noe av det beste jeg veit..eller nesten da. Elsker sushi, men det er jo ikke så lavkarbovennlig. Jada, jeg veit man kan lage det med blomkålris, men det får jeg prøve en annen dag. Idag blir Det Sashimi. Og det er lørdag,. Og jeg skal skeie ut med mangosalat,  og ponzusaus med honning, å ha ved siden av. Lørdags godteri blir baconcrisp og mørk sjokolade.med andre ord en liten cheatday❤😇

Siden det bare er jeg som spiser dette i huset har jeg egentlig lagd kun til meg selv.

Ponzusaus på min måte til 2 personer.

1 dl soyasaus 

1 neve fersk koriander(finhakket)

2 ts honning

1 ts lime/sitron saft

1 ts riseddik

En kvart ts finhakket chilli

Er godt med litt raspet ca 1/2 ts ingefær også, men det hadde jeg deserre ikke idag.

Bland alt sammen og la det stå og godgjøre seg en liten stund. 

 

Mangosalat 

1 moden mango i  små terninger

1 moden avacado i terninger

En kvart agurk i små terninger

Litt finhakket salat av valgfritt slag. Jeg hadde Issalat og ruccola.

En neve hakket koriander

litt olivenolje.

1 vårløk finhakket.

Bare å blande alt i sammen.

 

200 gr salmalaks.

Litt sesamfrø

Skjær salmalaksen i tynne skiver og strø sesamfrø over.

Jeg rister sesamfrøene i en tørr stekepanne først

 

 

Ha en fortryllende lørdagskveld.

Lise-Marie 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavkarbo taco på min måte.

Idag hadde jeg sååå lyst på taco  Men på lavkarbo må man tenke litt annerledes...Og da løper fantasien løpsk igjen :) Det som er veldig deilig med taco er alle de rene smakene du får av å lage det meste selv,  uten sukker og tilsetningsstoffer.

Som skåler la jeg 3 skiver Norvegia på ett bakepapir som overlapper hverandre. settt det inn i mikroen på full guffe i 3 minutter, eller til den har blitt å sprø. Ta den ut og press den forsiktig over en kopp..la den ligge over til den har blitt kaldt. Ta den av, snu den og voila..ett taco"skjell"😊 Delte en i småbiter også som kan brukes som chips til dip. Bruk gjerne en annen Ost. Har laget med chilliost før og det var også veldig godt.

Hjemmelagd tacokrydder til kjøttet..som jeg har funnet ett sted for mange år siden og har laget mye ❤
Og da blander du:

4 ts spisskummin
2 ts paprikapulver
1 ts hvitlkøspulver
1 ts chilipulver
2 ts salt
1/2 ts pepper
1 ts tørket eller malt koriander
1/2 ts tørket oregano

Bland alt  sammen og hell det i ett rent, tørt og lufttett glass.

Guacmole på min måte.

1 - 2 avacado(moden)

1/2 Hvitløksfedd

bittelitt olje

Litt limesaft  fra lime

Litt salt og pepper

1 neve fersk koriander(finhakket)

Mos alt i sammen enten med gaffel eller med stavmikser.

 

Enkel salsa

2 tomater(i små terninger, ta gjerne vekk det våteste)

1/2 agurk i små ternnger 

1/2 rødløk finhakket

1 neve fersk korinder hakket

litt raspet fersk hvitløk

1 ts olivenolje

Bittelitt salt og pepper 

Alt blandes i sammen i en skål.

 

 

Ellers hadde jeg salat, revet ost, hakket løk, litt mais(fyy meg) og rømme ved siden av.

 

Ha en fin fredagskveld

Lise-Marie❤

 

 

Mat til hele dagen.

I dag måtte jeg planlegge og lage mat til hele dagen ........i går.

Først er det skole også er det rett på kveldsvakt etterpå.

 

Frokost- omelett med ost og skinke.

2 egg, liten dæsj fløte, oppskjært skinke og litt revet ost.

 

 

Lunsj.- Salat med pepperoni.

Fersk spinat, oppskjært pepperonipølse, ruccola, fetaost, agurk, paprika pg oliven. Dressing er pesto. 

Pesto

liten neve fersk basilikum(hadde bare frossen, så jeg brukte det)

1 ss  pinjekjerner

1/2 lite hvitløksfedd           

1 ss parmesan 

Olivenolje til riktig konsistens

Litt salt og pepper etter smak og behag

Kjør alt sammen i en blender. Oljen tar jeg litt og litt oppi så den ikke blir for flytende.

 

Kveldsmat til senvakt.

Da blir det restene etter middag i går 😊

 

I mellom måltidene spiser jeg rett og slett litt usaltete nøtter. Også skal jeg prøve å få i meg nok vann 😊

#lchf #liseslivs #lavkarbo #sunnmat #sunn #suntoggodt

Legg meg gjerne til på Instagram lisemariesetrang

 

Ha en strålende dag!

Lise-Marie ❤

Svinefilet med grønnkålstuing

Middagen idag var stekt svinefilet med grønnkålstuing. Sunt enkelt og godt. Grønnkål er jo kjent for å være full av vitaminer :)  

Svinefilet stekte jeg enkelt og greit i stekepanna med salt og pepper.

Grønnkålstuing

ca 1 pose- 200-225 gram med ferdig oppskjært grønnkål.

1 hvitløksfedd

50 g med kremost(Jeg valgte hvilkøksost)

2,5  dl. fløte.

salt og pepper etter smak.

Olje og finhakket hvitløk freses litt i panna sammen. Bare pass på at hvitløken ikke blir brent. Legg oppi grønnkålen og la den småputre litt i stekepanna på svak varme til den har blitt redusert og mykere. Hell oppi fløte, litt salt og pepper. La det kose seg til grønnkålen er myk og fløten har blitt tykkere. Alt blir redusert mye, så dette holder til 2 personer.

 

God middag :)

Lise-Marie ❤

 

 

 

 

 

 

En onsdag morgen!

Noe jeg må bli flinkere på. Er å drikke vann. med det søren meg ikke lett å få i seg nok vann. Ihvertfall ikke nå, på vinteren. Skulle ønske fitbitklokka mi kunne  dure og  hyle ut...husk å drikke litt vann, istedenfor..beveg deg litt. Noe som ikke er greit når du sitter stuck midt i en time på skolen.  Glad jeg har en aktiv jobb. Og ekstra aktiv blir den med at jeg har sterk heisfobi. Litt ekstra trim i hverdagen 😊

Idag har jeg fri og lader opp til full fart fra i morgen..til søndag kl. 15. Så i løpet av dagen i dag skal jeg forbrede en del måltider fremover. frokost, lunsj, mellomåltid og mat til kveldsvakt. puh.. Men forberedelser er så viktig. hvis jeg ikke gjør det, kjenner jeg meg selv såpass godt at jeg vil kjøpe meg noe lettvint og usunt på butikken eller bestille take away...(fyy meg)  

Merker det så godt på magen nå. Magen er rolig, uten smerter. Hodepine/migrene har jeg ikke hatt..*bankibordet* La det bare forsette sånn.

 

Frokost i dag ble helt enkelt kokt egg på kjeks jeg laget i går med majones, salt og pepper. Enkelt, godt og sunt!.

Kaffekoppen min forklarer veldig godt hvordan jeg ser ut, før jeg får i meg kaffe på morgenen..haha.

Ha en nydelig dag❤

Lise-Marie

Kjeks og ost...minus vin!

ELSKER ost, og da mener jeg inderlig virkelig ordentlig elsker ost. Noe jeg har savnet på lavkarbo er kjeks. men ikke nå lenger. Kom over noen sinnsykt gode noen som jeg bare må dele med dere. Det er sikkert mange som har laget de allerede..men for meg nå er det jo som å være en unge i lekebutikken når jeg googler etter litt oppskrifter og prøver å lage min egen vri.

Kjeks til Ost

Måtte lage dobbel porsjon 😊

 

4 eggehviter

1 -2 ts salt

2 ts søtning(jeg liker de litt søte, så tar en liten dæsj ekstra)

4 ts fiberhusk

3 dl mandelmel

2 1/2  dl sesamfrø

1 1/2 ss olivenolje

Bland alt i sammen i en bakebolle. trill små runde kuler og legg de på bakepapir. og trykk de flate på brettet med litt olje på hendene eller som jeg gjør. Ta litt olivenolje på ett bakepapir..legg det over med olja siden ned og klem de flate. Vil du ha de ekstra flate kjevle over bakepapiret.

Stek de på 180 grader i 15-20 minutter. prøv deg frem. er de tykke, må du kanskje ha de i ovnen i 25 minutter. Jeg liker de tynne,  sprøe og bittelitt brent i kantene❤

 

 

God morgen :)

 

Vil egentlig fortelle litt om meg selv jeg da til dere som leser bloggen min. Jeg er som sagt ei dame på 40 år..sånn ca 20 år hodet..noen ganger yngre..😊 Bor i Halden, men er fra oslo<3 Fordomsfri og elsker mennesker.  Jeg jobber innen helse og går på skole for å få fagbrevet mitt....og der får jeg midt i fleisen hver dag  om hvor viktig kosthold og  trening er.

Jeg har slitt med vekta mi hele livet. ser du bilder av meg som baby og ung er jeg trill rund. Hadde 2 tynne foreldre og har en tynn bror..som har spist akkurat det samme som meg opp gjennom oppveksten...Jeg var tiligmed mer aktiv enn han.  Har prøvd det meste av dietter og slankekurer. Har gått på Grete Roede 4 ganger..forskjellige steder. Prøvd libra, Cambridge, rikshospitalets, sykehusdietten..og spise bare mindre kalorier på egen hånd...og sikkert andre, da jeg begynte i 16 års alderen, og ingenting har funket så langt. For noen år siden oppdager jeg lavkarbo, og gikk ned 11 kg. Følte meg strålende, mye energi og var genuint glad og lykkelig.

Desverre ble mamman min syk og døde og som så mange kjenner til, så kan overvektige lett følelsespise. Noe jeg gjorde ganger 100. Hadde en sånn intens sorg og var så forbannet på noe større enn meg. Tok på meg samtidig å ta sorgen for min sønn og pappa. Noe som resulterte i 18 kg opp igjen.

Men nå må jeg gjøre noe drastisk. Jeg blir ikke yngre og blir ikke sunnere av bare å sitte her eller. Ting blir ikke gjort av seg  selv for å si det sånn. Skal også begynne å trene på treningssenter etterhvert..bare finne ut hvilket...er det ett senter her i Halden som er bedre enn andre så skrik ut :) 

Skal fokusere på positiv energi, overskudd og trivsel istedenfor vekt. Kommer nok til å legge ut bilder i løpet av prosessen. Dette er ikke en diett, men en livstilforandring som skal være livet ut. Og jeg kjenner det er ekstra motiverende at dere leser bloggen min. Ikke sikkert jeg får lagt ut hver dag, men skal prøve så godt jeg kan å legge ut mye god og sunn mat til dere :)

 

Dette er FØR bilder :)

Legg meg gjerne til på instagram ❤😊 lisemariesetrang er navnet mitt der.

Ha en fantastisk fin dag:)

Lise-Marie

biffgryte(moderat lavkarbo)

Det har gått litt hurrameg rundt hjemme i dag og de 2 herrene i huset ville bare ha toast idag..og det kan jo ikke hu mor spise :( Så da benyttet jeg muligheten til  å spise det de 2 andre ikke er så glad i..nemlig BIFF....eller lettere sagt biffgryte <3

Denne er det litt mer karbohydrater i fordi jeg valgte å ha gulrot og paprika i også. Men det velger dere selv.

Biffgryte.

2 porsjoner.

 

Ca 300 gram Oksekjøtt(jo mindre mørt, jo lengre koketid)

1 buljongterning

5 gulrøtter

1/2 løk

2 små paprika

6 champignon 

2 ts paprikapulver

6 dl. vann

3 laurbærblad 

1 ss tomatpure 

salt og pepper etter smak.

Først setter jeg på kjelen med vann, buljong, tomatpure,paprikapulver og laubærbladene og kok det opp og lar det stå på svak varme.

skjær opp kjøtt og løk i biter og brun kjøttet med løken(i 2 omganger)salt og pepre det litt og putt det opp i kjelen ..ta litt vann i stekepanna og stek litt for å få all den gode stekesmaken og hell det over i kjelen også.

Stek champignon i panna til den er god og brun..pepre og salte de helt på slutten og hell de over i kjelen. Legg oppi gulrot og paprika og la alt stå og småputre til kjøttet er mørt og gulroten er myk.

Hvis det er kjøtt som ikke er så mørt kan du vente litt med å putte oppi grønnsakene. Personlig liker jeg at alt er blandet og most litt sammen ala lapskaus:)

Bare pass på å ikke bruke for mye vann, da blir det suppe istedenfor...men godt det å. Det er kraften i denne retten, som det veldig god smak på:)

 

Server gjerne med blomkålmos eller blomkålris ved siden av.

 

Ha en fortryllende kveld:)

Lise-Marie

Sunt og godt til den flinke skolepiken..haha :)

Jeg går på skolen 2 dager i uka, og det er ikke så mye lavkarbo i kantina...så da må jeg planlegge  og lage maten dagen før. Har ikke tid til det på morgenen med barn som skal på skole og meg selv som skal i dusjen og gjøre meg i stand.  Veldig fint å kunne skrive blogginnlegg dagen før å ;  )Det første jeg må ha om morgenen er kaffe!! Overlever ikke uten kaffe og det må være maaange kopper. ..og de skal fylles opp fortløpende hele dagen. En Lise med full kaffekopp, er en lykkelig Lise :)

Orker  ikke frokost så tidlig så den tar jeg på skolen. Chiafrø i kokosmelk med blåbær og jordbær blandet med kesam..Her kan dere blande i uendelig med gode ting. bær, frukt, yoghrt , kakaopulver, nøtter, krem, hakket mørk sjokolade..osv. bare fantasien som setter grenser.

4 ss chia i en boks med kokosmelk. Husk å blande kokos"vannet"  med kokosmasse, hvis du har kjøpt en sånn boks. Idag har jeg blandet kesam med bær og lage en krem. sukret bærene og kesamen med kunstig sukker(som jeg ikke husker navnet på) Godt  og lettvint. Nesten som en dessert:) Hadde jeg hatt valnøtter eller mørk sjokolade hadde jeg hatt det på også.

 

Til lunsj laget jeg en vanlig salat med skinke og brie ost og der kan du putte oppi det du liker best. Nesten alt er godt i salat.

Jeg lagde krutonger av proteinbrød. Den har bare 3, 5 karb. pr. skive. Du kan sikkert lage det av lavkarbo brød også. del en brødskive i små terninger. Bland de godt i olje, litt salt og litt pepper først og legg de på bakepapir. Stek de på 200 grader til de har blitt sprøe og crunchy 

Dressingen ble pesto.

Litt vanskelig å ta helt nøyaktig da jeg laget den på slump:)

Men sånn ca.

1 liten neve fersk basilikum(hadde bare frossen, så jeg brukte det)

1 ss  pinjekjerner

1/2 lite hvitløksfedd           

1 ss parmesan 

Olivenolje til riktig konsistens

Litt salt og pepper etter smak og behag

Kjør alt sammen i en blender. Oljen tar jeg litt og litt oppi så den ikke blir alt for tynn.

 

Det som er deilig er at jeg har begynt å merke lavkarbo på huden, i magen min og humøret mitt allerede. Det er så godt og gir meg enda mer piff og energi til å forsette:)

 

Ha en nydelig dag❤

Lise-Marie

Kyllinggryte med bacon og basilikum (lavkarbo)

Blir så utrolig glad når jeg ser alle som har lest bloggen min idag. Tusen hjertelig takk..og forsett gjerne å lese den<3

Jeg er så heldig at jeg bor i Halden, og det bare er å svippe over grensa til Sverige. Og det gjør jeg ofte! En ting jeg elsker fra Sverige er Creme fraiche med diverse smaker og ha i gryteretten. Idag har jeg i en med Tomat og basilikum. Denne kan like gjerne lages uten den, men bruk enda mer basilikum og krydder i...kanskje litte granne tomatpure.

Har hatt mye fløte igjen fra jula, noe denne retten også bærer preg av. Men nå er det snart slutt..blir litt for mye av det gode...altså fettet..haha. men skal jo ikke kutte det helt ut da...er jo tross alt lchf!

Kyllinggryte med basilikum.

3 porsjoner.

2 Kyllingfileter 

1 pk. bacon

1 grønn paprika

1 liten løk

2 vårløk

4 champignon

1/2 potte basilikum(jeg brukte frossen)

2 ss creme fraiche

2 ss creme fraiche med Tomat og basilikum.

3 dl fløte eller til det såvidt  dekker grønnsakene og kyllingen i formen. 

Litt salt, pepper og hvitløkskrydder 

Stek kyllingfilet, bacon og champignon ferdig..legg i basilikum på slutten. Legg det i en ildfast form. legg oppi vårløk, paprika og løk. putt oppi creme fraiche og fløte...bland godt. Sett det inn i en forvarmet ovn på 200 grader i ca 30 minutter.

Tips:

Hvis du dropper basilikum og blander tacokrydder i. enten hjemmelaget eller ferdigkjøpt..og tar i litt cajunkrydder får du en annen veldig god gryterett. Pleier då å kjøpe creme fraiche med chili og paprika..Den er NAM den.

Mann og sønn får spaghetti ved siden av og jeg skal ha stekte voksbønner. Stek voksbønner i panna med olje, salt og pepper til de får farge..(eller som jeg liker. litt brent..haha)

 

 

 

 

 

Pølse med sellerirotmos

Mannen ville ha pølse med brød til middag i dag og da måtte jeg finne noe tilbehør som jeg kunne spise. Og dette ble resultatet 😊

 

Sellrirotmos:

1 liten sellerirot

1 bitteliten gulrot (kan droppes)

3 ss creme fraiche 

3 dl kremfløte 

1 hvitløk- valgfritt(må bare gjenta at jeg elsker hvitløk)

Litt salt og pepper etter smak.

Stek hvitløken i litt olje på svak varme i en liten kjele, så smaken setter seg .men den skal ikke bli brent. legg oppi selleriroten og gulrot. Hell over fløte og creme fraiche. salt og peppre litt. La det stå og småputre til selleriroten er mør og fløten har redusert seg mye og trekt inn i selleriroten. Bruk en håndmikser som tåler varme og mos det til riktig konsistent..som du liker.

idag hadde jeg pølser ved siden av, men den kan være tilbehør til det meste. f.eks stekt kjøtt :)

Unnet meg litt ketchup og sennep ved siden av..og pølsene har nok for mye karbohydrater, men i dag ville jeg ha det😊

Frokost og en bunn som kan brukes til nesten ALT :)

I går lagde jeg 2 bunner. Lagde en som var tynnere, enn den jeg brukte til pizzaen også...tenkte at den ville bli perfekt til frokost"wraps" Så da ble det frokosten idag:) Det eneste jeg tenker er at den hadde vært enda bedre med laks og smøreost inni..men hadde bare spekeskinke og rester etter creme fraiche sausen i går. Denne kan faktisk brukes til både tapas og tacowraps også. Oppskriften er den jeg la ut i går på pizzabunn😊

 Helt utrolig hvordan matfantasiene mine løper løpsk i hodet mitt om dagen. Det er såå gøy å eksperimentere på kjøkkenet❤

#lavkarbo #lowcarb #lchf #sunnmat

Ha en strående dag🌹

Lise-marie

Hvit pizza(lavkarbo) og den var kjempegod:)

Hadde lyst til å prøve å lage en lavkarbovennlig hvit pizza i dag og ville ikke lage fatheadbunnen, selv om den er veldig god. Så da måtte jeg Google litt da, og jeg fant denne.

Bunn:

1 dl revet ost(tjeg tok oppi ca 3 dl ost)
2 egg
1 ts salt
1 ts fiberhusk
1 toppet ss mandelmel(jeg tok oppi litt ekstra mandelmel..1-2 ss ekstra)
oregano
1/2 ts bakepulver
ca 1 dl vann

Rør alt sammen, tilsett vann til slutt for passe tykkelse. Helles over på bakepapir, bruk slikkepott og bre utover, min ble ca 20x30 cm. Stekes på 180 grader i 20 min.

Ta bunnen av ovnen.

 

 

Pizzasaus:

3 ss creme fraiche

1 Hvitløksfedd(stort)

litt limesaft, oregano, salt og pepper 

Dette smurte jeg utover bunnen.

 

 

Fyll:

Spekeskinke

Stekt champignon

løk

tomat

paprika 

Edamerost(Hadde jeg hatt blåmuggost hadde jeg brukt det)

Stekes på 250 grader i ca 10 minutter. legg på ristede pinjekjerner og ruccola på toppen når den er ferdig stekt.

Og dette ble NAM😊❤

 

 

Hamburger uten brød.

Jaja, nå går det ikke alltid som man vil med planlegginga. Hadde tatt opp kyllingfilet i dag, men både mini og jeg hadde lyst på burger i dag. Så istedenfor å dra på nærmeste takeawaysjappe..dro vi på butikken *stolt*  Kjøpte hamburgere av det reneste kjøttet jeg fant og isbergsalat.  Min elskede unge fikk hamburger med brød, salat og ost.....og jeg uten brød. skeiet ut med 2 sylteagurker da. men 10 karbs. pr. 100 g er ikke så ille da. Hvor mye veier 2 små sylteagurkskiver liksom?

Dette var faktisk kjempegodt! Savnet ikke brødet i hele tatt ;)

 

Titt tei:)

Har ikke fått laget middag ennå. Er nesten akkurat ferdig med skoledagen min. Det er ikke barebare å sette seg på skolebenken igjen når man er 40 år.. puh.  

Har egentlig funnet ut at denne gangen orker jeg ikke å veie meg hele tiden. Merker jeg lett blir besatt av det og veier meg en gang pr. dag. Tror jeg holder meg til en gang i måneden nå, og forhåpningsvis kjenner jeg det på klærne istedenfor:) Også vil jeg si at dette er det kostholdet som passer best for meg og min kropp og jeg har veldig mye kg. å ta av, og gjør dette pga helsa mi. Før man skal begynne på kostholdsomlegging skal man snakke med legen sin. Noe jeg har gjort opp til flere ganger. Blir sånn evig kamp, dette med kg opp og kg ned. Skulle ønske at det var lettere å gå ned i vekt. 

 Det er så rart for egentlig er jeg fornøyd med utseendet mitt, men kommer ikke inn klærne jeg vil og jeg merket jo på kroppen at jeg er overvektig. En del ting er tungt å gjøre. Men er vel som alle damer. noen ganger føler man seg som en dass og noen ganger føler man seg fin og sexy :) Middagsoppskrift kommet ihvertfall senere..men dere kan få bilde av  frokosten min så lenge...haha. Chiagrøt og kaffe(som smaker bedre i mumikopp)❤

 

 

 

#lavkarbo #kosthold #chia #sunnmat #blogg #nedivekt

Ha en fin kveld

Lise-marie

Lettvin middag:)

 

 

Det er helt utrolig hvor kreativ man blir på kjøkkenet når man spiser lavkarbo. Bare å stikke hodet inn i kjøleskapet eller ned i fryseren. Nå har jeg alltid elsket å stå på kjøkkenet å da..men dette er ekstra morro! Middagen idag ble urolig lettvint. Det ble en omelett med skinke, paprika, champignon,spinat, gressløk og fetaost. Nok til middag og nok til lunsj i morgen. 

 

 

Noe annet jeg har fått heeelt dilla på for tiden er stekte voksbønner. Stekes med olje, salt og pepper og kan brukes som tilbehør til ALT omtrent og er så godt.

Har også en del spekepølse og Edamer ost igjen fra jula og det ble det gratinert spekepølse av. Godt som snaks eller som lunsj sammen ned bønnene:) 

 

 

 

Fridag og kos til lunsj!

Etter en egentlig stressende juletid med barn som er på høygir av forventninger, forhåpninger og sukker og mye jobbing sitter jeg nå i skrivende stund og nyter stillheten. Bare tid for meg selv, uten mas. Julepynten forsvant i går og jeg føler jeg  kan puste igjen. Ubeskrivelig deilig❤ Jeg tok meg den friheten å kastet nesten alt av godis ut i går kveld..jaja, spiste desverre litt og da, men borte vekk er det..haha.                                                                           Har så lite energi for tiden. Er klar for senga kl. 21 og det er slitsomt. Håper det er noe som går seg til med ett bedre kosthold. Nå skal jeg prøve å finne ut hva vi skal ha til middag i dag og hva jeg skal lage til å ha med meg på skolen i morgen. Planlegging har mye å si når det gjelder å forandre kosten sin, hvis ikke er det lett å bare kjøpe seg en baguett eller dra innom McDonalds..og det vil jeg ikke😛

Startet dagen i dag med å kvitte meg med kalkunrestene og lager en deilig salat til mannen og meg med kalkun, fetaost, grønnsaker og pinjekjerner. Og lunsjen lagde jeg i går kveld. chiafrø i kokosmelk med bringebær og blåbær som jeg har hatt i fryseren. Hakket valnøtter på toppen. sukret litt på toppen med kunstig strøsukker og voila. Det er så godt veit du. både som frokost, lunsj og dessert😊 

 

Ha en fortryllende dag🌹

           Lise-Marie

Squash"pasta" med biff, spinat og ostefløtesaus(lavkarbo)

Jeg lagde kun til meg selv, men nok til 2 posjoner.

 

300 g biffkjøtt Skåret i strimler 

1 (stoort) fedd hvitløk

1 Squash

1 gulrot

1 liten paprika

1/2 pose fersk spinat

3 dl kremfløte

Ca 2 små never med valgfri ost(Jeg brukte edamer)

litt olje, salt og pepper

Varm litt olje i en kjele, finhakk hvitløk og ha i. Hakk opp spinat og legg i kjelen. La det surre litt før du tar oppi oppskjært strimlet paprika. Hell oppi fløte, litt salt og pepper og la det putre litt. Ta i revet ost på slutten

Stek biffen med litt salt og pepper og hell den sausen; la det forsatt småputre litt 

Squashen og gulrot kjørte jeg i spiralizeren min, så jeg fikk fine spaghettispiraler. stekte det i olje og hvitløk(Jeg ELSKER hvilløk;)) Når "spaghettien" er myk kan du bare legge det opp på en tallerken og helle sausen over. Jeg savner faktisk ikke vanlig pasta❤

Dette var kjempegodt:)