hits

Karbonade med kål og champignonstuing.

Noe av det jeg elsker med lavkarbomat, er at det er fryktelig enkelt. Det treninger ikke å være hokus pokus eller innviklet matlaging. Jeg prøver å lage enkel mat, uten å tilsette søtning eller andre bindemidler. Er det behov, tilsetter jeg litt kunstig søtning, men jeg har hverken mandelmel, pofiber eller andre melerstatninger i hus. Mulig jeg kjøper senere, men akkurat nå funker det beste med renest mulig mat og få ingredienser når jeg lager. Man trenger ikke være en proff på kjøkkenet for å lage god og sunn(lavkarbo) mat. Man tager det man haver og lager noe godt ut av det og kan kan gå etter det man har i hodet.

I går hadde jeg såå lyst på karbonader. Noe jeg laget og disse superenkle karbonadene synes tilogmed mann og sønn som ikke spiser lavkarbo var kjempegode. 

 

Karbonader

4 store.

500 gram kjøttdeig (kjøper i Sverige og der er pakkene litt større)

1 egg

1/2 ts ingefærpulver

Salt og pepper etter smak og behag.

 

 

Bland alt sammen sammen og la det sto noen timer, så det får satt seg. Del de i fire runde kaker og stek de brune i en stekepanne og sett de inn å 200 grader i ovnen til de er gjennomstekt.

 

Kål og chapignonstuing

 

1 liten spisskål

6 champignon

Ca en dl fløte

2 ss rømme

Litt hvitløkspulver

Litt salt og pepper

 

Del spisskålen opp i mindre biter, kok den mør i litt saltet vann. Hell av vannet. Stek champignonen i en tørr panne, til de blir brune. Tilsett litt smør, salt og pepper og hvitløkspulver når de er ferdige. tilsett kål, fløte og rømme og la det stå å kose seg litt i panna til smaken har blandet seg. Smak til med mer krydder hvis du trenger det. 

Kjempegodt og kjempeenkelt.

 

Lise-Marie❤

 

 

#livstilsendring #lavkarbo #lchf #oppskrift #mat #halden #helse

 

2 kommentarer

Ren mat er bra 😊

Deveny: Ja, det er det beste:)

Skriv en ny kommentar