hits

biffgryte(moderat lavkarbo)

Det har gått litt hurrameg rundt hjemme i dag og de 2 herrene i huset ville bare ha toast idag..og det kan jo ikke hu mor spise :( Så da benyttet jeg muligheten til  å spise det de 2 andre ikke er så glad i..nemlig BIFF....eller lettere sagt biffgryte <3

Denne er det litt mer karbohydrater i fordi jeg valgte å ha gulrot og paprika i også. Men det velger dere selv.

Biffgryte.

2 porsjoner.

 

Ca 300 gram Oksekjøtt(jo mindre mørt, jo lengre koketid)

1 buljongterning

5 gulrøtter

1/2 løk

2 små paprika

6 champignon 

2 ts paprikapulver

6 dl. vann

3 laurbærblad 

1 ss tomatpure 

salt og pepper etter smak.

Først setter jeg på kjelen med vann, buljong, tomatpure,paprikapulver og laubærbladene og kok det opp og lar det stå på svak varme.

skjær opp kjøtt og løk i biter og brun kjøttet med løken(i 2 omganger)salt og pepre det litt og putt det opp i kjelen ..ta litt vann i stekepanna og stek litt for å få all den gode stekesmaken og hell det over i kjelen også.

Stek champignon i panna til den er god og brun..pepre og salte de helt på slutten og hell de over i kjelen. Legg oppi gulrot og paprika og la alt stå og småputre til kjøttet er mørt og gulroten er myk.

Hvis det er kjøtt som ikke er så mørt kan du vente litt med å putte oppi grønnsakene. Personlig liker jeg at alt er blandet og most litt sammen ala lapskaus:)

Bare pass på å ikke bruke for mye vann, da blir det suppe istedenfor...men godt det å. Det er kraften i denne retten, som det veldig god smak på:)

 

Server gjerne med blomkålmos eller blomkålris ved siden av.

 

Ha en fortryllende kveld:)

Lise-Marie

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar