hits

Sunt og godt til den flinke skolepiken..haha :)

Jeg går på skolen 2 dager i uka, og det er ikke så mye lavkarbo i kantina...så da må jeg planlegge  og lage maten dagen før. Har ikke tid til det på morgenen med barn som skal på skole og meg selv som skal i dusjen og gjøre meg i stand.  Veldig fint å kunne skrive blogginnlegg dagen før å ;  )Det første jeg må ha om morgenen er kaffe!! Overlever ikke uten kaffe og det må være maaange kopper. ..og de skal fylles opp fortløpende hele dagen. En Lise med full kaffekopp, er en lykkelig Lise :)

Orker  ikke frokost så tidlig så den tar jeg på skolen. Chiafrø i kokosmelk med blåbær og jordbær blandet med kesam..Her kan dere blande i uendelig med gode ting. bær, frukt, yoghrt , kakaopulver, nøtter, krem, hakket mørk sjokolade..osv. bare fantasien som setter grenser.

4 ss chia i en boks med kokosmelk. Husk å blande kokos"vannet"  med kokosmasse, hvis du har kjøpt en sånn boks. Idag har jeg blandet kesam med bær og lage en krem. sukret bærene og kesamen med kunstig sukker(som jeg ikke husker navnet på) Godt  og lettvint. Nesten som en dessert:) Hadde jeg hatt valnøtter eller mørk sjokolade hadde jeg hatt det på også.

 

Til lunsj laget jeg en vanlig salat med skinke og brie ost og der kan du putte oppi det du liker best. Nesten alt er godt i salat.

Jeg lagde krutonger av proteinbrød. Den har bare 3, 5 karb. pr. skive. Du kan sikkert lage det av lavkarbo brød også. del en brødskive i små terninger. Bland de godt i olje, litt salt og litt pepper først og legg de på bakepapir. Stek de på 200 grader til de har blitt sprøe og crunchy 

Dressingen ble pesto.

Litt vanskelig å ta helt nøyaktig da jeg laget den på slump:)

Men sånn ca.

1 liten neve fersk basilikum(hadde bare frossen, så jeg brukte det)

1 ss  pinjekjerner

1/2 lite hvitløksfedd           

1 ss parmesan 

Olivenolje til riktig konsistens

Litt salt og pepper etter smak og behag

Kjør alt sammen i en blender. Oljen tar jeg litt og litt oppi så den ikke blir alt for tynn.

 

Det som er deilig er at jeg har begynt å merke lavkarbo på huden, i magen min og humøret mitt allerede. Det er så godt og gir meg enda mer piff og energi til å forsette:)

 

Ha en nydelig dag❤

Lise-Marie

3 kommentarer

Når du spiser Kesam. .. unner du deg den vanilje Kesam full fett eller mager?

Elisabeth: Jeg er så gæren at jeg tar den lette, som det er mindre karber im

Elisabeth: Må vare skrive at jeg aldrig har kjøpt kesam i Norge, så det jeg skrev var i forhold til den i Sverige :)

Skriv en ny kommentar